Корнелия Нинова с упрек към Радев: Направихте голяма грешка

0

Господин президент – направихте голяма грешка като отказахте да внесете миналата година бюджет за 2023 г. Това каза от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, отправяйки упрек към Румен Радев.

„Решението на проблемите е тук, в тази зала, ние трябва да го намерим. Народното събрание трябва да е решението на проблемите, а не част от тях“, заяви Нинова.

И каза, че основната задача на партията е да има стабилност, сигурност и да има по-добър живот за българите.

„Ние се намираме в тежка политическа криза, институционална криза, спад в икономическите прогнози за развитието на България, инфлация, бедност, социално напрежение и риск за парламентарната демокрация“, заяви Нинова.

Нинова уточни, че първа важна стъпка е приемането на бюджет, но БСП няма да приеме несоциален бюджет.

“Служебният кабинет не внесе бюджет и сега трябва да поправи тази грешка. Минималната заплата трябва да е 50% от средната от 1 юли тази година, а не от 2023г, да се преизчислят пенсиите, подкрепа за малкия и средния бизнес, както и семействата. Втората стъпка е мерките за ПВУ- ние закъсняваме. В миналия парламент се предлагаха лобистки решения. Ние ще следим стриктно да се приемат само такива, които не защитават частни интереси. Третата е съдебна реформа. Преборването на корупцията дава развитие за всяка една политика“, каза Нинова.

По въпроса с Шенген Нинова приема като унизително отношението към нас и заяви, че „ние имаме право да сме там“.

БСП е за неутралитет на България относно войната в Украйна – недаване на оръжия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук