Костадин Ангелов: Лекарите се борят за нашето здраве

0

Иска ми се всички да осъзнаят, че докторите не се борят с пандемията, борят се за нашето здраве. Това се казва в обръщение на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по случай Деня на българския лекар.
„Днес е Денят на българския лекар. Православната църква почита паметта на Св. Иван Рилски Чудотворец – покровител на българския народ. Празник е, но празничното чувство сякаш отсъства. Изместено е от тревоги и притеснения около коронавируса. Повечето от колегите ми днес няма да празнуват – ще бъдат на работа – в болниците, в линейките, в кабинетите за консултации. Ако в тази пандемия ме е страх от нещо – то е, че българският лекар не се ползва с разбирането, което заслужава. Борят се за всеки свой пациент – правят го до последно, давайки най-доброто от себе си. В това няма нищо тържествено, има обаче всичко, което трябва да уважаваме и оценяваме“, допълва той. Министърът почете паметта на лекарите ,стая ли жертва на пандемията.Той отново призовава всички нас да бъдем отговорни и да спазваме мерките срещу разпространението на коронавируса.
„Така ще предпазим себе си и близките си, ще съхраним и лекарите на България. Дължим им го. Не е време за предразсъдъци и тесни възгледи, за подценяване и присмех, за мерене на академични титли и цитиране на научни трудове. Не е време за политизиране. Времето е за човещина. Благодаря на колегите за всичко, което правят за здравето на своите пациенти. Бъдете здрави!“, завършва обръщението си здравният министър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук