20.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусКрал Чарлз Трети и съпругата му Камила напуснаха от Бъкингамския дворец и...

Крал Чарлз Трети и съпругата му Камила напуснаха от Бъкингамския дворец и се отправиха за Уестминстърското абатство

На път към Уестминстърското абатство, в разрез с традицията, крал Чарлз III и кралицата консорт Камила няма да пътуват в старата и по-неудобна златна държавна карета, а в модерната Diamond Jubilee, но това ще стане на връщане към Бъкингамския дворец, съобщи Би Ти Ви.

Двамата ще помахат на събралите се по маршрута хора именно от тази 260-годишната златна държавна карета, използвана при всяка коронация на монарх след 1831 г. Тя тежи около четири тона. Известна е с това, че вози по-твърдо, а кралица Елизабет II я наричаше „ужасна“.

Редно е да се обърне внимание на правилните обръщения. От днес Камила Паркър Боулс има нова титла и вече ще бъде наричана „Кралица Камила“, а не както досега – „Кралица консорт“. Кралица Елизабет II беше дала благословията си за това. „Когато дойде моментът Камила да е наричана Кралица консорт“, каза тя преди смъртта си.

Специалният стол не бива да се бърка с трон. Въпреки това той има главна роля в днешната церемония. Смята се, че столът за коронация е най-старата мебел в Обединеното кралство, която все още се използва по първоначалното си предназначение. На този стол са короновани общо 26 монарси и по него има много графити. В основата на двуметровия стол, ще бъде поместен и т.нар. „Камък на съдбата“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments