Кремъл реагира на новите санкции на САЩ срещу „Северен поток 2“

0

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира на новите санкции, които САЩ наложиха срещу газопровода „Северен поток 2“.

Според говорителя на руския лидер Кремъл би искал да разбере тези действия на Вашингтон на фона на подготовката за среща между президента Владимир Путин и шефа на Белия дом Джо Байдън. „Трябва да разберем. С колегите всичко е , както обикновено. Говорят за едно, правят друго. Да видим как ще бъде по-добре за нас “, каза Песков.

На 20 май САЩ наложиха санкции срещу руски организации и кораби, участващи в проекта „Северен поток 2“. Санкционните списъци включват организациите „Морска спасителна служба“, „Мортранссервиз“, „Самарски фонд за топлинна и енергийна собственост“, както и редица кораби, включително „Академик Черски“, „Балтийски изследовател“, „Спасател Карев“, „ Юрий Топчев „и други .

По-късно Министерството на финансите на САЩ поясни, че американските санкции няма да повлияят на работата на Федералната държавна бюджетна институция Морска спасителна служба (MSS), която не е свързана със Северен поток 2 и Турски поток.

На 4 май президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че се надява да може да се срещне с руския лидер Владимир Путин през юни в неутрална държава. Американският държавен глава планира да преговаря с руския лидер по време на пътуването му до Европа за срещите на върха на НАТО на 14 юни в Брюксел и срещите на върха на Г7 на 11-13 юни във Великобритания.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук