14.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоУ насКрум Зарков, БСП : Политическата криза ще приключи, когато се създаде редовно...

Крум Зарков, БСП : Политическата криза ще приключи, когато се създаде редовно и устойчиво правителство без ГЕРБ и ДПС

„БСП смята, че правителство е нужно, че този парламент има капацитет, при добра воля на четирите политически сили – без ГЕРБ и ДПС, да излъчи  правителство, което да свърши някои много полезни неща. Оттук нататък е въпрос на отговорност, разбиране и целеполагане на всяка политическа сила.“ Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков пред Bulgaria ONAIR.

„България се намира в политическа криза, която започна преди година с масови протести, след което гласувахме два пъти. Политическата криза ще приключи, когато се създаде редовно и устойчиво правителство без тези, които предизвикаха протестите“, смята социалистът.

По думите му въпрос  на узряване е да се стигне до това, до което политическата логика води. „Трябва да проявим достатъчно съвест, чувство за отговорност, прозрачност – и да направим това, което е възможно, за да се състави кабинет“, подчерта депутатът.  Зарков припомни, че от БСП имат последователно  мнение за това каква трябва да бъде принципната основа на правителството: „То трябва да бъде без ГЕРБ и ДПС; на основата на служебния кабинет като кадрово обезпечение. Това трябва да бъде правителство, което да постави приоритетите, за които говорихме и по време на разговорите с ИТН – ясни политики, свързани с реформи в ключови сектори“.

По мнението на зам.-председателя на парламентарната група на левицата хората в голямото си мнозинство не искат нови избори.

„БСП се бори да има кабинет, а не предсрочни избори,  да има актуализация на бюджета, която да ни позволи да посрещнем идващите кризи, и най-важното – да реализира качествена промяна в основни сектори, която да се случва в следващите месеци. Спиралата на политическата криза не ни помага в решаването на тези проблеми“, обобщи Крум Зарков.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments