0.8 C
София
петък, януари 21, 2022
НачалоVoayageКуба, туризмът и коронавирусът

Куба, туризмът и коронавирусът

За да влезете в Куба, не се изисква PCR тест – той ще бъде направен безплатно на летището на пристигане. Достатъчно е да закупите туристически пакет и застраховка, която може да бъде направена на място за цена около 30 долара. Островната държава отвори Кайо Ларго, Кайо Коко, Кайо Гилиермо, Кайо Крус и Кайо Санта Мария. Тези курорти са достатъчно далеч от кубинската столица Хавана, която е преселена, докато риска от инфекция по курортите е по-малък, заради по-спокойното темпо там.

Кайо Коко е уникален природен резерват. И не толкова малък: 370 квадратни километра. Има много плажове. Там е почти диво и строителството е забранено. Известен е още с птиците фламинго. Можете да се възхищавате на грациозните създания по всяко време на годината. Тук живеят и белите ибиси Коко, на които е кръстен курорта.

Недалеч от Кайо Коко има 30-метров коралов риф, който е популярен за гмуркане. Екскурзиите са предимно естествени и морски – катамарански пътувания, джип сафари. Има делфинариум, където можете да плувате. Сърфирането, водните ски, ветроходството са предпочитани атракции. И, разбира се, риболов. И Фидел Кастро, и Ърнест Хемингуей са обичали да ходят за риба по тези местата, които вдъхновяват историята „Старецът и морето“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments