23.1 C
София
петък, септември 10, 2021
НачалоНа фокусКувейт забрани на неваксинираните да пътуват в чужбина

Кувейт забрани на неваксинираните да пътуват в чужбина

От 1 август само ваксинираните срещу ковид граждани на Кувейт ще могат да пътуват в чужбина, заявиха вчера кувейтските власти, предаде Ройтерс.

Новото правило няма да важи за деца под 16 години, за хората със сертификат от здравното министерство, в който се упоменава, че те не могат да бъдат ваксинирани, и за бременните жени, които разполагат със сертификат от властите, който доказва, че са бременни.

Кувейтските власти заявиха също така, че всички пристигащи в Кувейт трябва да имат доказателство за отрицателен Пи Си Ар тест за ковид, което да представят преди да се качат на самолета, отпътуващ за Кувейт. Освен това те не трябва да проявяват симптоми на заразяване с коронавирус.

Всички пристигащи ще бъдат поставяни под седемдневна карантина, освен ако не си направят PCR тест в Кувейт и резултатът не излезе отрицателен.

Кувейтското правителство разхлаби в понеделник някои мерки за борба с коронавируса и възобнови всички дейности, с изключение на обществените събирания, които включват конференциите, сватбите и социалните мероприятия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments