22.9 C
София
понеделник, септември 25, 2023
НачалоНа фокусКунчев: Проблемът с ниската ваксинация е като с Македония – не можем...

Кунчев: Проблемът с ниската ваксинация е като с Македония – не можем да обясним на ЕС какво става

Проблемът с ниската ваксинация започва да става като с Македония – не можем да обясним на колегите от Европа и света какво става, защо става, защо продължаваме да сме с толкова нисък процент ваксинирани – главният здравен инспектор Ангел Кунчев се чуди какво да каже днес, когато има насрочено интервю с чуждо издание.

На въпрос дали може Европа да ни изолира, за да се оправяме сами, Кунчев посочи, че това едва ли ще стане.

Големият проблем обаче ще бъде, че Европа и европейците ще престанат да идват у нас, посочи главният здравен инспектор в студиото на Нова телевизия. Здравните власти са правили срещи със социолози, антрополози, дори и психолози, за да намерят изход от проблема с нежеланието на българите да се ваксинират, но ситуацията е вече напълно необяснима.

Главният здравен инспектор Ангел Кунчев не смята, че ще стигнем 10 000 новозаразени на денонощие. „Не мисля, че ще стигнем такива висоти“, заяви Кунчев, въпреки че някои математически изчисления показват друго. Не е толкова проста работа да се направи интерполация, тъй като епидемиологичният процес зависи от много фактори, включително и такива, които не могат да бъдат обхванати от математиката.

Останем ли обаче на тези показатели по ваксинация – под 20%, винаги ще сме в рисковата зона. България продължава да е в дъното на класацията в Европа, дори и Румъния ни изпреварва с 10% нагоре.

Вече се усеща влиянието и на започналия учебен процес, включително и в университетите, който е присъствено, смята Ангел Кунчев. Дори и да стигнем 5000 на ден новозаразени, системата може да ги поеме.

На въпрос дали се наблюдават данните на разболелите се ваксинирани и според вида ваксини, Ангел Кунчев потвърди и заяви, че именно данните показват, че ваксините работят.

Данните трябва да се наблюдават за по-дълъг срок, но главният здравен инспектор споделя тезата на проф. Радка Аргирова, че една част от разболелите се и починали ваксинирани реално не са ваксинирани.

Сериозни са съмненията, че част от тях са и с фалшиви сертификати.

 

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments