22.1 C
София
четвъртък, септември 2, 2021
НачалоЕвропейски хроникиКючюк към Туск: Единството е ключът за справяне с множеството предизвикателства, пред...

Кючюк към Туск: Единството е ключът за справяне с множеството предизвикателства, пред които е изправена Европа

Съпредседателят на партия АЛДЕ и евродепутат на ДПС Илхан Кючюк разговаря днес с председателя на Европейската народна партия Доналд Туск.
По време на срещата двамата обсъдиха предизвикателствата, пред които са изправени Европа и целият Съюз, както и възможностите за справяне с тях.
„Проевропейските партии трябва да се обединим, за да изведем Европа от множеството предизвикателства, пред които е изправена.“, заяви Кючюк по време на работната среща.
Според председателя на Европейската народна партия Доналд Туск с единство, общи усилия и правилни инструменти, ЕС има пълния потенциал за справяне с пандемията и предстоящата нова вълна.
Двамата обсъдиха увеличаващия се популизъм в политиката, нелибералните методи на управление в някои европейски държави, както и успешното реализиране на плановете за възстановяване и устойчивост.
По време на срещата Туск и Кючюк не пропуснаха да разгледат и темата, свързана със задаващия се мигрантски натиск, вследствие на затруднената ситуация в Афганистан.
Доналд Туск е един от основателите на движение „Солидарност“, което се противопоставя на комунистическия режим в Полша. През 2014 г. заема длъжността председател на Европейския съвет, а през 2017 г. е преизбран за втори мандат до 2019 г. Преди това е бил министър-председател на Полша в продължение на 7 години, а от края на 2019 г. той е президент на Европейската народна партия (ЕНП).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments