Кючюк организира онлайн конференция за Западните Балкани

0

Евродепутатът на ДПС / „Обнови Европа“ Илхан Кючюк, който е постоянен докладчик на Европейския парламент за Република Северна Македония, организира виртуалната конференция на тема: ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ ОТВЪД 2020: ДЕЙСТВИЯ И РЕШЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ.

Целта на събитието е да се внесе повече яснота по преговорния процес за присъединяване на Западни Балкани към ЕС. Темата е изключително актуална седмица преди „Берлинския процес“ и има пряка връзка със събитията, които предстоят за региона, особено в условията на криза.

„Западните Балкани, както всички ние сме изправени пред огромно предизвикателство, породено от пандемията COVID-19. Оказаната финансова и здравна помощ от ЕС на региона се оказва решаваща. Въпреки трудната ситуация ЕС за пореден път доказва, че стои до своите партньори. Европейската перспектива пред Западните Балкани е по-жива от всякога, а преговорният процес по-динамичен и ориентиран към конкретни резултати. Ето защо, каня всички заинтересовани да се присъединят към нас на 5-ти ноември в платформата Zoom, за да обсъдим бъдещето на региона.“, заяви Кючюк при анонсиране на събитието.

Участие във виртуалната среща ще вземат: Мустафа Карадайъ, председател на ДПС, Оливер Вархеи, еврокомисарят по съседство и разширяване, Буяр Османи, министър на външните работи на Република Северна Македония, Сокол Деджа, заместник-министър за Европа и на външните работи на Република Албания, евродепутати и експерти в областта.

Сн. Пресофис на Илхан Кючук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук