8.5 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоНа фокусЛавров: Официалната русофобия на Запада е безпрецедентна, а нейният мащаб - гротесков

Лавров: Официалната русофобия на Запада е безпрецедентна, а нейният мащаб – гротесков

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини Запада в „безпрецедентна русофобия“, предаде Франс прес.

„Официалната русофобия на Запада е безпрецедентна, а нейният мащаб – гротесков“, каза Лавров в своята реч на 77-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН. Той се аргументира, че западните сили „не се колебаят да обявят намерението си не само да нанесат военно поражение на (Русия), но и да (я) унищожат“.

Лавров иронизира осъждането от Запада на произвежданите в украинските области под руски контрол т. нар. референдуми за присъединяване към Русия и разкритикува особено силно Съединените щати.

„Като се обяви за победител в Студената война, Вашингтон почти се издигна до Божи пратеник на Земята, без никакви задължения, но със свещеното право да действа безнаказано където и когато и да било“, заяви руският външен министър. Той обвини САЩ, че се опитват да превърнат целия свят в свой „заден двор“.

Лавров защити „референдумите“ в окупираните от Русия украински територии, като каза, че местните жители си връщат „земята, където техните предци са живеели в продължение на стотици години“.

„Бъдещето на света се решава днес“, каза руският външен министър, цитиран от Асошиейтед прес.

Лавров подчерта, че големият въпрос е дали ще има „един хегемон начело“, визирайки Съединените щати. САЩ и техните съюзници, а не Русия, както твърди Западът, подкопават агресивно международната система, представлявана от ООН, увери той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments