1.2 C
София
събота, февруари 4, 2023
НачалоНа фокусЛекар препоръчва на пациентите да се тестват за Covid-19 и грип

Лекар препоръчва на пациентите да се тестват за Covid-19 и грип

Тестването за грип помага на лекарите да предпишат целево лечение за този вирус, а чрез започната навреме терапия не се стига до усложнения. Това разказа за „Хоризонт“ общопрактикуващият лекар д-р Станислава Крайселска. По думите ѝ след Нова година през кабинета ѝ в София са преминали над 200 пациенти с остри респираторни заболявания.

Д-р Станислава Крайселска препоръчва на пациентите си със симптоми да си купят комбиниран тест за ковид и грип, за да им бъде предписано целево лечение в случай на грип. За нетествалите се лечението е симптоматично.

„Да, клиничната картина е на грип, но аз го нямам доказан. Да, 39 градуса са, да, внезапно, както казват „все едно влакът ме е прегазил“, с дразнене в очите, фотофобия, една кашлица, рязко, внезапно влошаване. Но при условия, че аз го нямам доказан, не мога просто да дам правилното лечение“.

От здравното министерство разпространиха информация за разликите между настинка, грип и Covid-19, като акцентираха върху това, че човек със симптоми трябва да потърси личния си лекар и че вирусните инфекции не се лекуват с антибиотици.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments