Лена Бориславова:Не сме застрашени да останем на студено тази зима

0

В една нормална държава, когато има толкова много кризи, ако някой го е грижа, независимо дали е в позицията, е нормално да предлагаме решения. Ние имаме точно обратното  в лицето на нашата позиция“.

Това заяви пред БНР Лена Бориславова, началник на кабинета на министър-председателя Кирил Петков и говорител на правителството. 

По думите ѝ държавната администрация е свикнала години наред да няма собствено мнение и становищата ѝ са бланкетни, които не могат да се използват активно, за да се защити истинският интерес на българското общество:

Трябва да рестартираме всички процеси в държавата„.

Във връзка с кризата около Украйна Бориславова заяви, че от анализите на правителството, които то прави със съюзниците от НАТО и ЕС, става ясно, че Европа не се готви за война:

„Европа е наясно, че трябва да има решителен диалог с Русия, в който да се работи за деескалация на напрежението“.

 

Не сме застрашени да останем на студено тази зима. Правителството има детайлен план как да действа„, заяви тя в коментар на евентуални санкции срещу Русия и спиране на газови доставки като реакция от страна на Москва.

Тя подчерта, че при такава ситуация България не само ще настоява за солидарност в ЕС, но и да може да предприеме свои стъпки.

По думите ѝ правителството работи по диверсификация и получаване на азерски газ, който да започне да бъде доставян в средата на тази година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук