11.1 C
София
петък, декември 9, 2022
НачалоНа фокусЛидерът на СДС коментира дали Борисов ще участва в изпълнителната власт

Лидерът на СДС коментира дали Борисов ще участва в изпълнителната власт

Бойко Борисов няма да участва под никаква форма в правителство, излъчено от този парламент, но би могъл да участва в лидерска среща на парламентарните групи. Това коментира лидерът на СДС и зам.-председател на ГЕРБ-СДС Румен Христов по Би Ти Ви.

„Не мога да говоря от името на Бойко Борисов, но може да се стигне до лидерска среща с председателите на другите парламентарно представени партии, на която да участва и той“, каза Христов, коалиционният партньор на ГЕРБ.

Аз не съм оптимист за създаване на правителство в рамките на 48-ия парламент, но не знам какво ще спечелим политическите формации, ако отидем отново на избори.

Той обясни, че ГЕРБ-СДС може да направи много компромиси, но няма да се отстъпи са финансовата дисциплина, овладяването на инфлацията, отношението към Русия и подпомагането на Украйна с въоръжена помощ.

Христов добави, че най-вероятно истинските преговори за подкрепа на правителство ще започнат след връчването на мандата.

“Имаме готовност за структурен състав на Министерския съвет. Да не забравяме, че правителство на малцинството вероятно много трудно ще се случи. Ако се стигне до кабинет на малцинството, то ще се стигне до негативи за самото правителство”, каза той.

“ДПС са в така нареченото евроатлантическо мнозинство. Те през годините отстояват своята евроатлантическа ориентация. Смятам, че в най-добрия вариант в едно такова евроатлантическо правителство да участват “Продължаваме промяната” и “Демократична България””, заяви Христов. Винаги е добре да се уеднаквяват позициите, да се мисли кое събирра, а не кое раздеял. Не съм много оптимист.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments