Липсата на машини за изборите е основание за тяхното атакуване и касиране

0

Липсата на машини за предстоящите парламентарни избори ще бъде основание за тяхното атакуване и касиране. Това е шиканиране и саботиране на снабдяването с машини от страна ГЕРБ, тъй като имат най-много членове в ЦИК, включително и председател. Обединихме се около това, че трябва да има натиск върху ЦИК и вицепремиера Томислав Дончев да си свършат работата, защото опитът им да бъде саботирано машинното гласуване е очевиден.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред БНР.Тя подчерта, че на заседание на ЦИК на 15 октомври един от експертите от администрацията на комисията е предложил и внесъл доклад за необходимите стъпки за започването на процедура за снабдяване с машини. Той обаче е бил наруган, а темата за процедурата за обществената поръчка за машини за гласуване е била отложена за следващо заседание на ЦИК, допълни Манолова.

Тя припомни, че повече от една година ЦИК не е предприела действия за обявяване на обществената поръчка за осигуряване на машини за гласуване.Заедно ще предложим и регистрираме и ще създадем мрежа от наблюдатели, която да покрие 12 хил. секции в страната. Ще има и застъпници и граждани, които да се застъпят за една или друга гражданска листа. Всички ще могат да качват протокола от секцията в онлайн платформа, така че в реално време гражданите да се информират за реалните резултати от вота. Това ще е основата на паралелно броене, което да е ясно в реално време, допълни Манолова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук