5 C
София
понеделник, октомври 25, 2021
НачалоНа фокусЛозан Панов: Румен Радев е фалшив герой

Лозан Панов: Румен Радев е фалшив герой

„Румен Радев е фалшив герой, защото вдигна юмрук тогава, когато на неговата врата почукаха тези, които преди това завладяваха институцията и България се превърна в една завладяна държава“. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по БТВ кандидатът за президент Лозан Панов. „Спомняте ли си времето на г-н Пеевски, нямаше хора, които говорят за него. Тогава моят глас беше абсолютно самотен. В момента, когато се претърпя този конституционен катарзис, когато всеки започна да вика и да крещи, всеки започна да обяздва този протест, тогава аз замълчах, защото не искам да ставам част от един фалшив герой“, каза Панов.

Според него конституционният катарзис не е в обществен интерес, а е личен на кампанията на Радев. „Той обязди този процес, той поде антимафиотския фронт. Това се случи едва тогава, когато беше засегнат неговият интерес“, каза още Лозан Панов. На въпроса дали се вижда като главен прокурор, Лозан Панов отговори, че проблемът не е в личността, а в системата.

„Ако сменим едно лице с друго лице, било то Лозан Панов с друг – какво това ще промени в прокуратурата. Там проблемът е системен. Проблемът е в контролните органи в тази държава, които не си вършат работата. Ако над главния прокурор е Господ, който и да застане на този пост, той може да бъде изкушен от властта, която притежава. Ако няма ресурси, ако няма регулатори, ако няма начин друга власт или система да реагира, ето затова сме стигнали до това състояние“. На въпроса къде вижда сянката на ДПС по пътя на проф. Герджиков към „Дондуков 2“ при положение, че и той е издигнат от инициативен комитет, Лозан Панов каза, че прави разлика между циничния елит на ДПС и българските мюсюлмани. (…) По думите му в кариерата на проф. Атанас Герджиков има достатъчно данни за това, че той е свързан с ДПС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments