2.1 C
София
петък, февруари 3, 2023
НачалоНа фокусЛукашенко: Украйна предложи на Беларус пакт за ненападение

Лукашенко: Украйна предложи на Беларус пакт за ненападение

Беларуският лидер Александър Лукашенко заяви, че Украйна е предложила на Минск пакт за ненападение, съобщи държавната информационна агенция БеЛТа, цитирана от Ройтерс.

Лукашенко е споделил за предполагаемото предложение на среща на служители на правителството и правоприлагащите органи, на която той също така е обвинил Запада, че въоръжава бойци в Украйна, които потенциално биха могли да дестабилизират ситуацията в Беларус.

Според агенция БеЛТа беларуският президент Александър Лукашенко е заявил, че Украйна е предложила да бъде подписна пакт за неутралитет между двете страни, като същевременно е отбелязал, че Киев продължава да обучава „бойци и екстремисти“.

„Не знам защо украинците правят това. От една страна ни молят по никакъв начин да не воюваме с Украйна, за да не се придвижат наши войски там. Предлагат да подпишем пакт за ненападение“, каза Лукашенко на съвещание за обществено-политическата обстановка и състоянието на престъпността в страната, според беларуската държавна агенция.

Той обаче е подчертал, че всички вътрешни заплахи за страната ще бъдат разглеждани с цялата „суровост“, заявявайки, че всички екстремисти „са били предупредени“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments