Манолова иска РИОСВ да бъдат разформировани

0

РИОСВ масово не изпълняват задълженията си, прикриват замърсителите на въздуха и се подиграват на гражданите. Нашето предложение е да бъдат разформировани тези структури и да се преосноват. Рестартът на държавата не означава само детронирането на Борисов, а и на всички институции, които не защитават интересите на гражданите. Във всеки по-голям град в България има икономически силни субекти. Тъй като става дума за огромни печалби, институциите са на колене, с вързани ръце, в унизителната роля на пешки и не смеят да предприемат действия срещу замърсителите
Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Благоевград вчера, където се срещна с граждани.

От „Изправи се.БГ“ подкрепихме протестите срещу мръсния въздух в Благоевград, както и във Враца, Велико Търново, Нова Загора и Пещера. Настояваме пред пореден здравен министър за въвеждането на правила за отстоянието на промишлените обекти в населени места. Всеки си отваря промишлено предприятие както желае, ако е достатъчно силен го прави и без ОВОС. Благодарение на нашите настоявания беше спряна кариерата в Белащица, вероятно няма да бъде направена и кариерата в Първенец, допълни Манолова.
Имаме икономически план, който има седем приоритета. На първо място е увеличаването на доходите. Целта ни е минималният месечен доход на работещ човек да стане 1000 лв. чрез справедлива почасова ставка и преизчисляване на всички пенсии на база осигурителния доход от 2017-2018 г. Увеличението на доходите е единственото решение за спиране обезлюдяването на България и задържането на младите и активните тук, допълни председателят на „Изправи се.БГ“. Настояваме цялата подкрепа от Европейския съюз и от държавата за справяне с кризата с коронавируса да е за малкия и средния бизнес с условие запазване на работните места и достигане на минимален месечен доход от 1000 лв. Ковид мерките на правителството се оказаха обикновена пропаганда, която започна да има предизборен характер – опит за купуване на гласове. Унизително е на пенсионерите да се дава допълнително по 50 лв. до март месец 2021 г., когато са изборите, заяви Манолова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук