Манолова призова Фандъкова да спре нагласена поръчка за авточасти на Столичния автотранспорт

0

Пет пъти по-скъпи авточасти за китайските автобуси от тези за немските ще платят столичани в нов нагласен търг на администрацията на Фандъкова, според Мая Манолова.
„Обществената поръчка, обявена от Столичния автотранспорт за авточасти на новите китайски автобуси, да бъде прекратена, за да няма наказани след ревизията. Нека я обявят така, че да могат да участват различни фирми и да има конкуренция, а не да се знае предварително кой ще спечели поръчката“, категорична е тя.
В началото на месец септември Столичен автотранспорт обяви скандална обществена поръчка за доставката на авточасти за две години за 2, 850 хил. лв. за новите китайски автобуси, което е над пет пъти повече от авточастите за по-старите немски автобуси. Миналата година Столичният автотранспорт обяви поръчка за авточасти за 500 хил. лв., но за по-старите немски автобуси, които са приблизително същия брой. Или са купили некачествени китайски автобуси, или поръчката за авточастите за китайските автобуси е силно завишена, а може би и двете. Външни експерти твърдят, че стойността на поръчката е силно завишена, допълни Манолова.
Тя подчерта, че скандалното в обявената миналия месец поръчка е, че е с изисквания, на които може да отговори само определен участник. Отсега е ясно, че поръчката ще бъде спечелена от фирма, която ще участва индивидуално или в консорциум, каза Манолова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук