Манолова: РИОСВ да се разформироват, защото са пионки на икономически силните

0

РИОСВ трябва да се разформироват и да се преосноват. Те са се превърнали в пионки на икономически силните и са опасни за българските граждани.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите във Враца по време на протеста срещу мръсния въздух в града. В циментовия завод до врачанското село Бели Извор се горят годишно над 80 хил. тона RDF от софийския завод за боклук. Около 20% от изгаряния боклук е текстил, внесен от Италия, допълни Манолова.

Протести ще има и в София, където кметът Фандъкова не се съобрази с мнението на гражданите и продължава с намерението си за изграждане на инсталация за горене на боклук в центъра на столицата, каза още Манолова. Не сме трето качество държава и осмо качество граждани. В другите европейски държави спазват екологичните изисквания и стандарти и се налагат санкции. Защо в България да не може? Във всяка област има икономически силен човек. Такива заводи не трябва да са затваряни, а да отговарят на стандартите и да са контролирани 24 часа със станции, които гражданите могат да следят, категорична бе Манолова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук