20.8 C
София
вторник, септември 26, 2023
НачалоУ насМария Габриел запозна Урсула фон дер Лайен с приоритетите на кабинета, обсъдиха...

Мария Габриел запозна Урсула фон дер Лайен с приоритетите на кабинета, обсъдиха и Шенген

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел проведе среща с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Българският вицепремиер е на работно посещение в белгийската столица, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Урсула фон дер Лайен поздрави Мария Габриел по повод встъпването й в длъжност като вицепремиер и министър на външните работи в редовно избраното правителство и й пожела успех в изпълнението на новите ангажименти. Българският заместник министър-председател запозна фон дер Лайен с приоритетите на кабинета.

В разговора беше дискутирана темата за присъединяването на България към Шенген, която остава ключова за страната ни. Мария Габриел благодари на Урсула фон дер Лайен за подкрепата от страна на Европейската комисия по тази важна тема.

Във фокуса на срещата бяха и предизвикателствата пред България, свързани с напредъка по изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост. Мария Габриел потвърди пред председателя на ЕК и ангажимента на правителството да продължи активната работа по всички задачи по присъединяването към еврозоната.

В края на срещата Мария Габриел и Урсула фон дер Лайен се обединиха около солидарността и единството на Европейския съюз във връзка с подкрепата за Украйна.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments