20.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусМария Габриел: Имам подкрепата на ДПС и ИТН - започваме да обсъждаме...

Мария Габриел: Имам подкрепата на ДПС и ИТН – започваме да обсъждаме имената в кабинета

Структурата на Министерския съвет остава същата, не че не могат да се мислят промени, но в момента нямаме време за това, съобщи пред журналисти в парламента номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел. Имената на министрите ще бъдат обявени в понеделник.

На този етап за мен е ясен профилът, около който се обединихме – експерти, владеещи материята, работещи за бързи резултати, които хората да усетят, уточни тя.

Във връзка с това дали в състава на проекткабинета има експерти, предложени от ДПС и „Има такъв народ“, Габриел обясни, че това е етап, който предстои. Обединили сме се вече, отговорили сме на първите въпроси – „да“ на правителство, общи приоритети, продължава работата по конкретни имена, министерства, подчерта тя.

Габриел разговаря днес в кабинета на председателя на Народното събрание с представители на ДПС и „Има такъв народ“ .

Тя им благодари за подкрепата за ясна визия за експертно правителство с мандат около приоритети. На първо място, като приоритет, Габриел посочи хората и резултатите, които искат да видят с едно редовно правителство. Това е свързано със социално отговорен, разумен бюджет, да няма нестабилност и несигурност за заплати и плащания, разясни кандидат-премиерът. Водещи остават също върховенството на закона, съдебната реформа, конституционно мнозинство, план за възстановяване, оперативни програми, инвестиции за България и регионите.

Габриел съобщи, че партиите, които я подкрепят, имат и готовност за конституционна реформа. Сега е моментът тези, които я искат, да се присъединят, апелира тя.

Тази сутрин пред медиите в Народното събрание председателят на ГЕРБ Бойко Борисов не коментира въпроси, свързани с правителство с първия мандат и ги отклони към кандидата за премиер Мария Габриел.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments