17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусМария Габриел: Минаваме на следваща фаза, започваме да говорим за състав на...

Мария Габриел: Минаваме на следваща фаза, започваме да говорим за състав на МС

„Ще изпълня мандата“ – това заяви в кулоарите на парламента кандидатът за премиер Мария Габриел.

„За мен сега е дошло време да преминем към следващ етап – подкрепа за правителство с първия мандат, с ясни теми и приоритети, експертно правителство за една година, вече ще си говорим за имена и състав на Министерски съвет“, каза Габриел.

„Мисля, че беше казано от една от парламентарните групи, че разговорите трябва да спрат до тук. Оставам отворена за разговори с всички, но вече преминаваме на следващата фаза“, отговори тя на въпрос с кого си говори за имена на министри.

Запитана дали от ГЕРБ-СДС биха подкрепили правителство с втория мандат, Мария Габриел каза: „Не виждам политическата логика в такова решение”.

„Искам да засегна въпроса, свързан с оставката ми, защото чухме и въпроси по тази тема. Искам да наблегна на две думи – спазване на законите и отговорност. Най-напред, депозирайки оставката си, съм спазила законите, свързани с договорите на Европейския съюз, кодекса на поведение на еврокомисарите и конституционния ред на България. За мен в тази стъпка има едно много ясно послание – отговорност“, каза Габриел и обясни, че е време страната да има редовно правителство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments