15.7 C
София
сряда, май 4, 2022
НачалоНа фокус"Маркет линкс": ГЕРБ изпреварва ПП, БСП - трета, ДПС и "Възраждане" -...

„Маркет линкс“: ГЕРБ изпреварва ПП, БСП – трета, ДПС и „Възраждане“ – равни

Точно година след последните редовни избори за Народно събрание ГЕРБ изпреварва „Продължаваме промяната“ като първа политическа сила у нас. Това сочат данните от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет линкс“.

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ получават 22,1% подкрепа, следвани от „Продължаваме промяната“ с подкрепа от 19,7%. Трета политическа сила е БСП с 11,6%ДПС и „Възраждане“ имат сходен резултат – 8,2 на сто. При предсрочни избори в парламента влизат още „Демократична България“ и „Има такъв народ“, съответно със 7,6% и 6,7% подкрепа.

Данните показват, че доверието към кабинета спада с 10% в сравнение с януари. Сходна е тенденцията и при доверието в Народното събрание, като от януари до март доверието е спаднало със 7%.

Кирил Петков продължава да е най-харесваният политически лидер у нас с 27% одобрение. На този фон недоверието срещу него е 50%. След него е председателят на ГЕРБ Бойко Борисов с 21% процента одобрение и 65 на сто неодобрение.

Слави Трифонов е предпочитан от 18% от анкетираните, недоверието към него е 64 на сто.

Костадин Костадинов е предпочитан от 16% (неодобрението е 60%), Корнелия Нинова има 15% одобрение (неодобрение 69%), а Христо Иванов е предпочитан от 14% от анкетираните (60% неодобрение).

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ получава доверието от 11 на сто от запитаните (неодобрението е 77%).

Проучването е финансирано и реализирано от „Маркет линкс“ и bTV, проведено сред 1029 пълнолетни лица в периода 22-29 март.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments