Мароканска приказка

0

Врата към Африка, Мароко е страна с ослепително разнообразие. Ще откриете скалисти планински вериги, подвижни пустини, древни градове, пусти плажове и топло гостоприемство.

Епичните пейзажи покриват тази част от Северна Африка като килимите с богато шарки, които ще пожелаете на пазарите, а градовете в Мароко са едни от най -вълнуващите на африканския континент.

Маракеш знае как да направи шоу. Неговите опияняващи гледки и звуци заслепяват, размазват и очароват, както правят почти хилядолетия. Цирковете не могат да се сравнят с хаоса на аплодираната от ЮНЕСКО халка (уличен театър) на главния площад в Маракеш, Джемаа Ел Фна. През деня Джемаа привлича тълпи с укротители на змии, акробати и зъболекари с буркани с извадени зъби. Около залез слънце 100 щанда за ресторанти започват най -бурното състезание по скара на света. След вечеря започват музикални джем сесии на Джемаа. Участието на публиката винаги се насърчава.

 

Фес е лабиринтът на всички лабиринти. Единственият начин да го изпитате е да се потопите. Не се страхувайте да се изгубите – следвайте потока от хора, които да ви отведат обратно на една от двете основни пътни артерии, или помолете магазинер да ви насочи в правилната посока. Това е приключение в средновековен свят на скрити площади,  работилници и цветни пазари. Не забравяйте да погледнете нагоре и да видите сложна мазилка, богато украсена кедрова дървесина, ослепителни мозаечни плочки и къдрава арабска калиграфия.

Tafraoute е смесица от розови къщи и пазарни улици с необикновена обстановка. Долината Ameln е осеяна с палмери и села, а надвисналите планини организират два пъти дневно светло шоу с охра и кехлибар, докато дефилето Aït Mansour е зелена почивка от червената скала. Това е чудесна база за дейности, включително туризъм, планинско колоездене и търсене на праисторически скални резби.

Сн. Lonely planet

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук