13.6 C
София
четвъртък, септември 9, 2021
НачалоУ насМартин Димитров, ДБ: Преизчисляването на пенсиите трябва да стане от 25 декември

Мартин Димитров, ДБ: Преизчисляването на пенсиите трябва да стане от 25 декември

Разбира се, че трябва да има актуализация на бюджета. Това заяви в „Денят започва“ по БНТ Мартин Димитров, член на Комисията по бюджет и финанси и депутат от „Демократична България“.

Позицията на „Демократична България“ е, че трябва да бъдем отговорни – трябва да има мерки за пенсионерите, за бизнеса, за ковид кризата и т.н., категоричен е Димитров.

Според него, от ГЕРБ вкарват парламента в трудно положение и после казват – вижте сега какво стана!

Решението е преизчисляването на пенсиите да стане от 25 декември и това е смисленото нещо – стабилно увеличаване на доходите, а не подаяния, обясни депутатът от „Демократична България“.

Просто няма пари преизчисляването на пенсиите да се случи преди 25 декември, допълни той.

Тези 120 лв. добавка за 3 месеца разбрахте ли колко струват? 750 милиона. Преизчисляването на пенсиите до края на година струва 500 милиона. Общо става към 1 милиард и 300 милиона, това означава, че двете мерки трябва да се разминат във времето, обясни Димитров.

От „Демократична България“ обаче казваме, че не можем да оставим и бизнеса в нужда. Трябва да се помогне балансиране – на икономиката, на бизнеса, който е в тежко състояние, на пенсионерите и на здравната система, допълни Мартин Димитров.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments