Масло от черен кимион- колкото по-горчиво, толкова по-здравословно

0

Етеричното масло от черен кимион се получава чрез студено пресоване на семената на черния кимион и то има многобройно ползи за здравето.
То нормализира работата на стомашно – чревния тракт, активира имунната система, способства за укрепването и растежа на косата, възстановява първоначалния и цвят. Маслото от черен кимион унищожава някои болестотворни бактерии, понижава нивото на холестерола в кръвта. То е мощен антиоксидант, способства за активното извеждане на свободните радикали от организма на човека.
Маслото може да се употребява за профилактични цели и като общо укрепващо средство. То действа леко и деликатно. Ако в течение на деня се изпива дори една чаена лъжичка масло, тази полезна добавка е способна да нормализира обмена на веществата в организма на човека и да повиши неговите защитни сили.
Маслото от черен кимион допринася за здравето ни по много начини. Доказано то помага за предотвратяване на рак. Помага и при проблеми с черния дроб, диабет, затлъстяване, косопад, кожни заболявания и инфекции като МРС. Маслото от семена на черен кимион е 100% натурален продукт с автентично качество и вековни традиции за използването му. Маслото е особено ценено в народната медицина, благодарение на уникалните му лечебни свойства и хармонично балансирания състав. Маслото се характеризира с богат пикантен аромат и леко горчив вкус, но се смята, че колкото е по-горчиво, толкова по-голям ще бъде ефектът от прилагането му.
Сн. Pixabay

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук