13.9 C
София
събота, април 1, 2023
НачалоНа фокусМахнаха изпълнителния директор на държавната компания "Ел Би Булгарикум"

Махнаха изпълнителния директор на държавната компания „Ел Би Булгарикум“

Изпълнителният директор на държавната компания „Ел Би Булгарикум“ Николай Маринов е освободен заради редица сигнали за нарушения.

Решението е взето късно снощи на заседание на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания.

Срещу Маринов е подаден сигнал, че веднага след избирането му на поста е закупил моторни превозни средства, като избраната фирма не е оторизиран дилър. В сигнала се твърди, че сумата за превозните средства е силно завишена.

Също така, малко след встъпването му в длъжност, млекопреработвателната компания започва да закупува суровина от новорегистрирана фирма, като имало индикации, че цената, на която доставят млякото, е силно завишена.

Сигнал, че качеството на суровината е значително занижено, е подаден от производствената база във Видин.

Държавната консолидационна компания е разпоредила проверка по всички сигнали.

Пред БТА Николай Маринов предположи, че освобождаването му от длъжност е заради обявеното решение за намаление на цените на продуктите на компанията.

В отговор на въпрос той напомни, че компанията е самостоятелно търговско дружество и оперативните решения се вземат от ръководството ѝ.

И затова не трябва да се прави съгласуване на решението за намаление на цените с принципала на компанията – Министерството на икономиката и индустрията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments