13.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоНа фокусМедведев: Оръжейните доставки за Украйна са заплаха от глобална ядрена катастрофа

Медведев: Оръжейните доставки за Украйна са заплаха от глобална ядрена катастрофа

Дмитрий Медведев, бившият президент на Русия и съюзник на настоящия Владимир Путин, заяви в коментар, публикуван тази сутрин, че продължаващите оръжейни доставки за Украйна създават риск от глобална ядрена катастрофа, съобщи Ройтерс.

Последните коментари на Медведев, който е зам.-председател на руския Съвет за сигурност, са в унисон с ядрените предупреждения на Путин през миналата седмица и с изказването му в неделя, в което той представи конфронтацията на Москва със Запада като екзистенциална битка за оцеляването на Русия и на руския народ.

„Разбира се, наливането на оръжия може да продължи и да предотврати всяка възможност за подновяване на преговорите“, казва Медведев в коментари, публикувани в ежедневника „Известия“.

„Противниците ни правят точно това, като не искат да разберат, че целите им със сигурност ще доведат до пълно фиаско. Загуба за всеки. Колапс. Апокалипсис. В който забравяш за векове за някогашния си живот, докато руините не престанат да излъчват радиация“, заявява Медведев.

Агенцията коментира, че апокалиптичната реторика на бившия руски президент се разглежда като опит да разколебае НАТО и западните съюзници на Киев да се замесят още повече в продължаващата вече една година война, в която Москва претърпя редица неуспехи на бойното поле.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments