20.8 C
София
вторник, септември 26, 2023
НачалоНа фокусМинистерството на туризма е в готовност за действия във връзка с "Нова...

Министерството на туризма е в готовност за действия във връзка с „Нова Каховка“

Министърът на туризма Зарица Динкова изпрати писмо до концесионерите на плажове, в което ги информира за предприетите действия във връзка със създалата се ситуация след разрушаването на язовирната стена на „Каховка“ и ги призовава за активна позиция при всяка ситуация, в която преценят, че имат нужда от съдействие.

Министър Динкова проведе работна среща още в петък в Министерството на туризма, по време на която беше създадена организация за координирани действия с Министерството на околната среда и водите във връзка с изразените притеснения за потенциална опасност от замърсяване на българското Черноморие.

За тази цел Министерството на туризма изиска ежедневна информация от МОСВ, където постъпват обобщени данни за състоянието на водите в акваторията на Черно море, както и ежеседмична сводка от МВР за безопасността по плажовете по българското крайбрежие.

„Няма данни за замърсяване към момента. За протичането на един успешен и спокоен летен сезон е от изключително значение да опазим непокътнат туристическия продукт на България и всички български черноморски плажове чисти и безопасни за туристите. Разчитаме на партньорството си с Вас и Ви приканваме при всеки случай, в който прецените за необходимо, без колебание да подавате сигнали, за да можем с общи усилия да реагираме своевременно при евентуални признаци на замърсяване по бреговата ни ивица“, пише в писмото, с което министърът се обърна към концесионерите и наемателите, които стопанисват българските плажове.

Сигналите могат да се подават на Зеления телефон на МОСВ: 0887 088440 или 02/9888205, както и на електронен адрес: nccw@moew.government.bg Компетентните екипи на Министерството на туризма са в готовност за съдействие.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments