17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусМинистрите на финансите и управителите на централните банки от Г-7 и Г-20...

Министрите на финансите и управителите на централните банки от Г-7 и Г-20 се срещат днес във Вашингтон

Министрите на финансите и управителите на централните банки на страните от групата на седемте най-развити световни икономики (Г-7) ще се срещнат днес във Вашингтон, за да обсъдят глобалното икономическо развитие и състоянието на финансовите пазари, стабилизирането на веригите на доставки, както и кризата, породена от руската инвазия в Украйна. Това съобщи японският финансов министър Шуничи Судзуки, чиято страна ще председателства срещата, предаде Ройтерс.

Форумът на Г-7 ще се проведе в рамките на срещата днес и утре във Вашингтон на министрите на финансите и управителите на централните банки на държавите от групата на най-големите икономики в света (Г-20), която ще бъде под председателството на Индия. На нея се очаква да бъде обсъдена подкрепа за развиващите се страни, обременени от дългове, както и други проблеми, свързани със състоянието на световната икономика, уточни Судзуки.

Групата на седемте най-развити световни икономики, която включва САЩ, Канада, Германия, Франция, Италия, Великобритания и Япония, се очаква да потвърди своята солидарност с Украйна чрез предоставянето на финансова подкрепа за страната и санкции срещу Русия, съобщиха от своя страна японски официални представители.

Форумите на Г-7 и Г-20 ще се проведат в рамките на пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments