Министър Андрей Кузманов: Разследват се 14 договора с ДЗЗД дружества, които са подписани между 23 и 29 декември на обща стойност 11.5 млн.

0

Разследват се 14 договора с ДЗЗД дружества, които са подписани между 23 и 29 декември на обща стойност 11.5 млн. Това каза служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов в интервю за предаването „Събуди се“ . „Българският спортен тотализатор работи и няма да спре да работи. Нормално беше да погледнем с какви фирми работи Министерството и установихме, че тотото работи с фирма на Божков. Проверки текат непрекъснато. Много интересни факти се разследват за 14 договора с ДЗЗД дружества, които са подписани между 23 и 29 декември на обща стойност 11.5 млн. 7 от тях са с един и същи човек на един и същ адрес. Други също са на един същи адрес и човек. Издадените фактури са 001 т.е. първа фактура“, посочи той.„В деня на всеки един договор се подписва и анекс, който казва кога ще се изпълни това нещо, и на всички тях се извършва 100% авансово плащане. Изпълнението ще започне, когато има скица за строеж, а това не се знае кога ще е това. Тези дружества трябваше вчера да ми изпратят какво са свършили. Проверката си върви. Тези проверки не са реваншизъм. Ние сме длъжни пред държавата и обществеността да сме открити и да се спазва законът. Тези договори са сключени и парите са раздадени. Тук има противоречие с договора, защото се плаща авансово 100%“, допълни Кузманов.

По думите му конфликт между бившия министър на спорта Красен Кралев и председателя на Федерацията по ММА Станислав Недков-Стъки няма.

Сн. Министерски съвет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук