0 C
София
петък, януари 27, 2023
НачалоУ насМинистър Балтова: Започват проверки по Черноморието

Министър Балтова: Започват проверки по Черноморието

„Туристическият бизнес в България очакват всички туристи – и български и чуждестранни и са подготвени много добре за това. Те са готови да отговорят на всички изисквания за спазване на  противоепидемичните мерки. Много е важно да се знае, че България е една сигурна и безопасна дестинация”.  Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия служебният министър на туризма Стела Балтова.

По думите й е от съществена важност от икономическа гледна точка почивката трябва да е изгодна. „Важно е за българските туристи плажните принадлежности да бъдат на приемливи цени. Предприехме мерки да предоговорим част от търговските условия с наемателите на плажовете и концесионерите, а именно цените на плажните принадлежности. На 1 юни – утре, ще имаме решение с колко процента ще бъдат намалени цените. Ние сме предложили да им намалим плащанията по концесиите, а те да понижат цените на плажните принадлежности между 50 и 100 процента. Някои дори предложиха те да бъдат безплатни”, посочи министърът.

Тя подчерта, че започват проверки по Черноморието.  „Предвидени са 266 проверки на концесионерите. След това ще обявим и цените н плажните принадлежности на сайта на министерството”, заяви Балтова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments