-0.3 C
София
събота, януари 28, 2023
НачалоУ насМинистър Балтова: Работи се за предоговаряне на концесионните договори на плажовете

Министър Балтова: Работи се за предоговаряне на концесионните договори на плажовете

Работим в посока да има „зелени коридори“ за туристите между държавите от ЕС. Това заяви в „Денят започва“ по БНТ служебниятминистър на туризма доц. Стела Балтова.

Министерството е предприело действия за предоговаряне на концесионните договори на плажовете, макар това да е изключително трудна задача, тъй като става по законодателен път, допълни Балтова.

От 50 до 100% да бъдат намалени цените на плажни принадлежности, но това минава през намаляване на концесионните такси, каза министърът.

Ако не възстановим работата на туристическите обекти, ще бъдем забравени от чуждите оператори, допълни тя.

Очаква сезонът да започне, когато има много повече пристигащи полети. В края на месеца по няколко полета на ден се очакват от Полша например.

Министър Балтова прогнозира начало на активния сезон на 4-5 юни. По думите ѝ има два сценария за развитието му, а оптимистичният се изразява в това броят на туристите да е 50% повече спрямо 2019 г. или 100% спрямо 2020 г.

Наследява се нищожен бюджет за реклама, 60% от средствата са изразходвани. В момента тече активна кампания на 18 пазара, очаква се допълнителна в Германия, Румъния и Русия, заяви Балтова.

Курортите очакват посетители, надявам се да имаме интересен сезон, в сравнение с миналогодишния, прогнозира министър Балтова и допълни, че предстоящият сезон няма да е по-лесен.

Ще продължи контрол по спазване на противоепидемичните мерки, увери тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments