7.1 C
София
сряда, март 22, 2023
НачалоНа фокусМинистър Демерджиев не знае нищо за "завладяната държава"

Министър Демерджиев не знае нищо за „завладяната държава“

„Не съм участник в този филм или сериал. Разбрах за операцията на ДАНС и прокуратурата на финала, когато беше поискана помощ. Това не е наша разработка. Не мога да преценя дали това е абсолютно коректно”. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Той коментира изнесените данни вчера от прокуратурата.
„Ако има завладяна държава, МВР не е част от нея”, каза Демерджиев.

Той коментира изнесените данни вчера от прокуратурата, според които главният прокурор е обект на атаки от олигарси, че има заплашвани прокурори и съдии.

„Това, което има като информация при нас, не е достатъчно, за да кажа дали има такъв тип организация. Ако се говори, че има завладяна държава, МВР не е част от нея. МВР не е завладяно. Няма влияние върху МВР, което да ни пречи да изпълняваме функциите си. Не мога да си представя как някой може да завладее прокуратурата. Ако има такива хора, които са се обединили, за да дескридитират магистрати, задача на ДАНС и прокуратурата е да изобличат тези хора и да внесат обвинителния акт в съда”, каза Демерджиев.

„Ако главният прокурор е обект на заплаха, той има всички средства да се справи с нея. Той не може да бъде жертва”, уточни вътрешният министър.

Относно Красимир Каменов с прякора Къро Демерджиев поясни: „Този човек е част от криминалния контингент, който наблюдаваме внимателно. Преди 2-3 месеца поставих задачи на всеки един областен директор да отдели такъв криминален контингент, който най-съществено влияе на криминогенната обстановка в страната. Този човек попада сред такъв контингент.”

Запитан дали въпросният човек има връзка с „частната граница” и „Капитан Андреево”, той каза: „Има данни тези дружества да са свързани, но не само с това лице, а и с други лица от криминалния контингент.”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments