22.3 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
НачалоНа фокусМинистър заподозря зърнарите, че изпълняват политически поръчки от Русия

Министър заподозря зърнарите, че изпълняват политически поръчки от Русия

Подозрения, че протестите на зърнопроизводителите са политически и са организирани с цел дестабилизация на правителството, сподели министърът на транспорта Георги Гвоздейков пред Би Ти Ви. Той обвърза протестите и със защита на руските интереси.

„Проблемът с вноса на украинското зърно отново е пропаганда на Русия. Когато е разрешен вноса през 2022 г. зърнопроизводителите правят печалба от 2 млрд. лв. 2021 г. тези цифри са по-малки. Протестът днес има политически оттенък. Опитват се да дестабилизират ясната посока на България“, заяви Гвоздейков. Според него премиерът Николай Денков донякъде е бил прав за думата „терористи“, защото зърнопроизводителите не искат разрешаване на проблема, а конфронтация.

Гвоздейков напомни, че забраната за внос на украинско зърно е наложена от служебното правителство, което според него е защитавало руските интереси.

„Има решение на ЕК и на парламента, което трябва да бъде изпълнено. България няма какво да загуби. Става дума за по-бърз експрот към страни, които имат нужда от това зърно. Осигуряваме коридор на солидарност, пристанище, чрез което зърното от Украйна да бъде изнесено. И ще спечелим от това“, каза още министърът.

В Черно море отдавна има маневри на Русия, каза пред Би Ти Ви министъра на транспорта Георги Гвоздейков по повод дрона с бомба, който беше открит в морето до Тюленово.

Той каза още, че първият медицински хеликоптер ще пристигне у нас пред декември и от 15 януари се очаква да спасява човешки животи.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments