7.4 C
София
четвъртък, май 5, 2022
НачалоНа фокусМинистър Иванов: „Сортови семена елит ЕАД” саботира държавата

Министър Иванов: „Сортови семена елит ЕАД” саботира държавата

Дружеството „Сортови семена елит ЕАД” саботира действията на правителството, както и успокояването на пазара. Настоящото ръководство е назначено от правителството на ГЕРБ.

Това съобщи министърът на земеделието Иван Иванов на пресконференция днес във връзка със закупуването на необходимите количества зърно за продоволствени цени.

Иванов призова ръководството на дружеството да подаде оставките си и да спре да възпрепятства работата на правителството. В Министерски съвет ще бъдат представени алтернативни варианти, каза още Иванов.

“Хората в  дружеството подадоха и своите заявление за напускане, с което блокират процедурата да бъдат сменени. Защото по договор трябва да спазят едномесечно предизвестие, преди да бъдат смени от управата на дружеството”, поясни Иванов и допълни, че с това се забавят необходимите мерки, които правителството е взело, “за да защити българския народ”.

“Безотговорно е в момент на умишлена спекула, засягаща цените на горивата и основни храни да саботират действията на институциите”, заяви земеделският министър.

Той обясни, че Министерство на земеделието е започнало да разработва резервни варианти, които да бъдат разглеждани в МС с други структури на министерството.

“Това е едно грубо и грозно действие от страна на представители на партия ГЕРБ”, каза Иванов. “Това е част от кампанията, която се опитва да постави на колене българската държава и нейните граждани”, допълни той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments