0 C
София
петък, януари 27, 2023
НачалоУ насМинистър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Турция Айлин Секизкьок

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Турция Айлин Секизкьок

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Република Турция Айлин Секизкьок. В хода на разговора бяха подчертани традиционно добрите отношения между двете държави, а също и възможностите за тяхното конструктивно надграждане в перспектива.

Посланик Айлин Секизкьок определи България като важен съюзник, добър приятел и искрен съсед. Тя акцентира върху потенциала за по-ефективно развитие на двустранните връзки. Ползотворното сътрудничество при преодоляването на последиците от кризата, свързана с „Ковид-19“, бе откроено като пример за добросъседски отношения.

Българският премиер посочи пред посланик Секизкьок, че основен приоритет в момента е провеждането на предстоящите парламентарни избори на 11 юли. Янев обърна внимание на предизвикателствата пред нашата страна в този контекст като използва възможността да благодари за съдействието, което ни оказват турските власти по отношение на ефективната подготовка за провеждането на вота на територията на Турция.

В хода на срещата бе отбелязано, че България и Турция работят добре заедно в редица области като миграцията и сигурността по границите. Акцент бе поставен върху необходимостта да се продължат усилията и ползотворната работа в тази посока, така че да няма миграционен натиск на нашата обща граница.

В рамките на срещата бе обърнато особено внимание на съществения потенциал за разгръщане на търговско-икономическите отношения, както и на възможностите за привличане на по-значителни турски инвестиции в редица области от взаимен интерес, включително в сферата на високите технологии.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments