11.5 C
София
вторник, май 3, 2022
НачалоНа фокусМирчев: Не се притесняваме от избори, но коалицията трябва да се опази

Мирчев: Не се притесняваме от избори, но коалицията трябва да се опази

„Ще трябва да бъде опазена коалицията – и то не само до края на годината. Причината е не просто защото се притесняваме от избори. Но не е моментът за страната да има нови избори, макар да не се притесняваме от тях, както вече показахме. Поради тази причина това, което зависи от ДБ – ще направим всичко възможно да се държим като зрял партньор. Времената са тежки”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по NOVA депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев, коментирайки прогнозата на Тошко Йорданов, че коалицията няма да издържи до края на годината.

По думите му нападките между партньорите не изглеждат добре от страни. „Не всички партньори се държим така. Някои от нас се опитват да се държат зряло. Но това, което се случи с БНБ е срамно. Важно е кой ще бъде начело на институцията, но има много по-важна тема – инфлацията и скока на цените. Времето, което отделихме в дебати и общественото внимание, за да си говорим за това какъв бил Каримански и защо нямаме обща кандидатура – трябваше да го отделим за това да определим кои са енергийно бедни и как ще подпомогнем хората. Трябва да се държим като държавници и да реагираме на това нещо”, подчерта той.

Според него коалиционните партньори трябва да излязат с обща кандидатура за шеф на БНБ. „Върху новата обща кандидатура не трябва да пада и грам съмнение”, категоричен е Мирчев.

Той коментира и ситуацията с парите за пътищата. „Става дума за над милиарда лева, които не са натрупани от сега, а още от времето на управлението на ГЕРБ. Безспорно има свършена работа, част от фирмите са си свършили работата. Това, което ДБ предлага е много важно, но не се прие в Правната комисия. Предложихме да се плати 100 процента от парите за лятно и зимно почистване. Останалата част от парите ги плащаме, но ако фирмите поемат 6-годишна гаранция върху ремонтните дейности”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments