17.8 C
София
четвъртък, октомври 6, 2022
НачалоПо светаМицковски: Заев е бащата на спора с България

Мицковски: Заев е бащата на спора с България

На съботната Годишна конференция на младежката организация на ВМРО-ДПМНЕ председателят на партията Християн Мицковски каза, че Македония е по-далеч от Европейския съюз и това не е само заради блокадата от страна на България, а защото правителството не е си е свършило работата, която „това корумпирано и престъпно правителство на Зоран Заев и СДСМ е трябвало да направи“. Той също така подчерта, че Зоран Заев е бащата на спора с България, а македонската идентичност е македонската червена линия, цитира думите му скопското електронно издание “24 Инфо“. „Четири години откраднат живот. Четири години силна политизация на съдебната система и недостъпност на правосъдието. Македония трябва незабавно да започне преговори с Европейския съюз. Тези хора тук, но и тези, които не са с нас днес, македонският народ, нация и държава заслужават незабавно без допълнителни условия, без допълнителни анекси, стратегически документи или каквито искате да ги наречете, веднага следващия понеделник или вторник, за да започнат предприсъединителните преговори с ЕС. “ посочи Мицковски.

Той добави, че македонският народ го заслужава и че ценностите, които тази нация споделя, са същите като ценностите на другите граждани на държавите-членки на ЕС. Мицковски също изпрати послание до европейските лидери, където поиска ЕС да не отлага повече и Македония да започне преговори с ЕС възможно най-скоро, „не заради Зоран Заев и други престъпници, а заради македонския народ“. Председателят Мицковски отново заяви, че опитът и делата показват, че на Зоран Заев не може да се вярва за тайните преговори с България, но също така потвърди, че ВМРО-ДПМНЕ ще продължи с протестите през следващата седмица.

„Опитът и делата казват, че на Заев не може да се вярва. Ето защо сме на улицата, затова сме на тези протести и затова ще продължим в понеделник и вторник следващата седмица. За това ВМРО-ДПМНЕ ще бъде на улицата заедно с хората. Просто когато няма начин, в условията на медиен мрак, истината трябва да излезе наяве. „На Зоран Заев просто не може да се вярва“, добави Мицковски. В крайна сметка Мицковски повтори, че македонските червени линии са „идентичността, уникалността, историята, езикът, културата, обичаите на Македония“ и че не трябва да се допуска ново национално предателство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments