5 C
София
понеделник, октомври 25, 2021
НачалоНа фокусМицковски: Отношенията ни с България никога не са били по-лоши

Мицковски: Отношенията ни с България никога не са били по-лоши

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на митинг в четвъртък вечерта в Македонски Брод заяви, че с премиера Зоран Заев начело държавата се отдалечава от ЕС, а отношенията с България никога не са били по-лоши от сега, пише скопското издание „Независен“. „Вчера, въпреки че стана ясно след съобщенията, които получихме като държава, че ЕС със Заев Заев начело на страната се превръща в далечна цел и отношенията с България никога не са били по-лоши, все пак той започна своите митинги, като предаде поздрави от ЕС, защото само това им остава“, казва Мицковски.

„Няма да предам поздрави, ще разкажа един виц, разказан вчера сред хората, защото казват, че духът на народа, твърдостта и мъдростта се състоят в това да накараш човек да се усмихне, дори когато над съдбите ни надвиснат тежки облаци. В самолета бяха Меркел, Макрон, Борисов, Янша и Заев, когато изведнъж пилотът казва, че самолетът се е повредил, трябва да тръгнем. Арно, но в самолета има само 4 парашута. Взема парашута Макрон и казва, че трябва да спаси Франция, не трябва да свършва така. След него Радев взима парашута и казва, че трябва да спаси България. Идва ред на Зоран Заев, той го взема и вика – трябва да спася страната си, Македония не казва, защото му е забранено, а Меркел и Янша все още остават. Меркел казва на Янша, вижте, аз съм стар, тук ще се жертвам за Германия и Словения, вземете последния си парашут и се спасете. Янша му казва, че има два парашута, защото Заев скочи с раницата си“, каза Мицковски.

„Така се държи скъпият ми Заев в този виц, с раницата, която той смяташе за парашут, импровизирана, формална, без същност. Но той създава проблеми, без да е наясно с последиците, които има за държавата и бъдещите поколения, и се грижи само за спасението си и за спасението на тясната клика около него“, подчерта Мицкоски. Той обвини Заев, че вместо да реши проблемите, е отворил хиляда нови.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments