Младите социалисти не искат да са модерни роби

0

Промените в Кодекса на труда, които управляващите се опитват да прокарат на второ четене в НС, предвиждат удвояване на часовете извънреден труд от 150 на 300. Това означава, че всеки работодател има право да принуждава работещите при него служители да дават по 38 допълнителни работни дни извънреден труд годишно или по повече от 1 допълнителен час на всеки работен ден в годината. Това се казва в позиция на МО на БСП, приета по предложение на младежите от БСП – София.

Младежко обединение в БСП е твърдо против тази поправка в Кодекса на труда и експлоатацията на работещите хора в България.

Според тях всеки един човек има право на достоен живот в родината и всяко едно правителство трябва да има за основна цел да му го осигури. Подобни поправки в закони ощетяват работещите българи и ги превръщат в модерни роби.

„Докато Европа привлича работници с добри условия на труд и високи заплати, България прави точно обратното, като предлага ниски възнаграждения и още по-лоши условия. Заради подобни промени вече 2 милиона българи са далече от своите семейства, за да търсят по-добър живот зад граница“, заявяват младите социалисти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук