13.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоНа фокусМосква заяви, че ЕС подклажда "геополитическо противопоставяне" с мисията си в Армения

Москва заяви, че ЕС подклажда „геополитическо противопоставяне“ с мисията си в Армения

Руското външно министерство заяви днес, че Европейският съюз подклажда „геополитическо противопоставяне“, като изпраща гражданска мисия, която да наблюдава азербайджанско-арменската граница, предаде Франс прес.

В изявление на руското министерство се казва, че ЕС „се е изродил в придатък на САЩ и НАТО и провежда конфронтационна политика в постсъветското пространство“. Европейската мисия в Армения ще „донесе геополитическо противопоставяне в региона и ще изостри съществуващите там противоречия“, изтъква ведомството.

„Опитите на ЕС на всяка цена да се закрепи в Армения, да изтласка от там посредническите усилия на Русия, могат да нанесат вреда на жизнените интереси на арменците и азербайджанците в стремежа им за връщане към мирно развитие на региона“, се подчертава в изявлението.

В него се казва още, че Русия не вижда никаква „добавена стойност“ в това, че „експерти“ от ЕС ще следят за положението по арменско-азербайджанската граница.

„Ако в Брюксел бяха искрено заинтересовани от мира в Южен Кавказ, щяха да съгласуват с Азербайджан условията на работа на своята мисия“, заяви министерството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments