13.9 C
София
събота, април 1, 2023
НачалоНа фокусМосква не вярва, че зад взривяването на "Северен поток" стои украинска организация

Москва не вярва, че зад взривяването на „Северен поток“ стои украинска организация

Русия отхвърли появилата се тези дни в западната преса версия за взривяването на газопроводите „Северен поток“ и призова международната общност да започне прозрачно разследване на инцидента.

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков трудно може да се повярва на твърденията, че зад взривяването на газопроводите стои някаква украинска организация. По думите му това е трудна задача, която е по силите само на добре обучени специални служби на някоя държава.  А тези служби не са чак толкова много на брой, добави Песков.

В същия дух се изказа и министърът на външните работи Сергей Лавров. На пресконференция в Москва след преговори с колегата си от Саудитска Арабия Лавров заяви:

„Да се опитваш да обясниш, позовавайки се на някакви западни спецслужби, че това е дело на някакъв украински олигарх – това просто е срамно за онези, които се опитват да пробутват тази версия чрез контролираните от тях западни средства за масова информация“.

Дмитрий Песков коментира и протестите в съседна Грузия, като категорично отрече Русия да има нещо общо със събитията там.

„Въпреки че нямаме отношения с Грузия, положението там не може да не предизвиква безпокойството ни. Разбира се, за нас е важно да е спокойно по периметъра на границите ни“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments