22.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоVoayageМосковските власти разказаха кои места в града са обичани от туристите

Московските власти разказаха кои места в града са обичани от туристите

Гостите на руската столица все повече предпочитат места и маршрути, популярни сред самите московчани, пред класическите атракции от пътеводители, каза Татяна Шаршавицкая, заместник -председател на градската комисия по туризъм пред РИА Новости.

„Това е, което се оценява от съвременните пътешественици: последната тенденция, която виждаме в света, е„ да живееш като местен жител. “Тоест гостите търсят автентично изживяване“, каза Шаршавицкая.

Тя обясни, че сега пътуващите не се интересуват от туристически ресторанти и искат да посещават събития, които са търсени сред московчани.

„Класическият модел на туризъм се променя, разглеждането на забележителности изчезва на заден план. Всичко това е свързано и с пандемията COVID-19: появи се тенденция за индивидуализация на пътуванията, за безопасност“, каза Шаршавицкая.

Също така според нея през последните десет години в Москва се е случила „паркова революция“. Гражданите са формирали нов сценарий за прекарване на свободното си време.

„Окръжните паркове, показващи своите уникални формати, нови архитектурни форми, създават междуобластен туризъм … И жителите откриват родния си град по нов начин.“

Освен това, смята Шаршавицкая, е важно да продължим да развиваме паркови и градски пространства, да ги запълваме с предмети на изкуството. Това ще привлече туристи и московчани.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments