-1.2 C
София
неделя, януари 16, 2022
НачалоНа фокусМрежата се подиграва с премиера Петков, че не знае къде е вторият...

Мрежата се подиграва с премиера Петков, че не знае къде е вторият мост над р. Дунав

Вълна от подигравателни коментари в мрежата предизвика изказването на премиера Кирил Петков, който по време на първото си посещение в Брюксел каза, че страната ни трябва да изгради втори мост над Дунав, съобщава Трибюн. Истината, обаче е, че България има два моста над Дунав – край Русе и край Видин. Възможно е Петков да е имал предвид нов мост. „Когато обсъждаме инвестициите във военната инфраструктура, виждаме, че може да има много голяма синергичност между военната и гражданската инфраструктура с военни цели. Когато включим тази част от инфраструктурата, специално тази с военни цели, например за втори мост над Дунав край Русе, това ще е много интересно от стратегическа гледна точка. Както знаете, имаме само един мост над Дунав. Когато включим тези инвестиции, мисля, че много успешно ще постигнем целта за 2 процента“, каза още Петков.

Eто и част от коментарите: 

Десислава Атанасова:

Г-н Премиер, след екстравагантната идея за магистрала Ботевград – Враца – Шумен, днес от Брюксел оповестихте, че България има един мост над Дунав.

Два моста са г-н Петков, при Русе и при Видин.

Подкрепяме идеята да се строи втори мост при Русе, тоест трети над Дунав, но не знаехме, че това е инвестиция във военна инфраструктура или гражданска с военни цели.

Ивелин Николов, журналист:

Гледам много хора се подиграват с уважавания премиер Кирил, а той разкри кражбата на века. Пишат, че не знаел, че в България има два моста над Дунав, а не само един. Кирил просто е искал да каже, че втория мост Борисов го е отмъкнал в края на мандата си. Прибрал си го е в Банкя. Вярвайте в Кирил. Той не говори глупости. Промяната продължава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments