22.9 C
София
понеделник, септември 25, 2023
НачалоНа фокусМС: Не е обсъждан вариант за ограничаване на избирателните права

МС: Не е обсъждан вариант за ограничаване на избирателните права

От пресцентъра на Министерски съвет разпространиха позиция до медиите, че служебното правителство не е обсъждало вариант за ограничаване на правото на глас, свързан с неплащането на данъци и осигуровки, а проблемът, който е бил дискутиран е как да се изчистят избирателните списъци от „мъртвите души“. Публикуваме цялата позиция на служебното правителство:

Във връзка със заседанието на Министерския съвет, проведено на 19 май 2021 г., на което беше прието решение за подготовката и произвеждането на предстоящите парламентарни избори на 11 юли, уточняваме, че по никакъв начин в рамките на проведената дискусия не е предлагано ограничаване правото на глас на българските граждани, които пребивават постоянно в чужбина и не плащат своите данъци и осигуровки в България.

В хода на правителственото заседание членовете на кабинета обсъдиха проблема за наличието на „мъртви души“ в избирателните списъци и необходимостта да се започне работа по разрешаването му, включително чрез промени в нормативната уредба. Категорично не е обсъждан вариант за ограничаване конституционното право на всеки български гражданин на глас, независимо дали постоянното му пребиваване е в страната или в чужбина.

Основният приоритет в работата на служебното правителство е организирането и провеждането на свободни, честни и демократични избори при стриктно спазване на законовите разпоредби.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments