20.8 C
София
неделя, юни 12, 2022
НачалоНа фокусМС обясни какво е правил Кирил Петков с Лена в Солун в...

МС обясни какво е правил Кирил Петков с Лена в Солун в петък вечер

В отговор на журналистически въпроси, Ви информираме, че на 10 юни 2022 г. премиерът Кирил Петков участва в Солун във вечерята на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Подобряването на връзките между страните от региона, облекчаване на транспортната и гранична инфраструктура са били сред темите на разговор. Най-важно обаче е доверието между страните, на фона на бушуващата война на изток от нас, е било общото мнение на лидерите.

Това заявиха от правителствената пресслужба, след като в публичното пространство се появиха снимки от вечеря в солунски хотел на премиерът Кирил Петков и началника на неговия кабинет Лена Бориславова. Пътуването е осъществено с правителствен самолет.

На срещата са присъствали лидерите на Албания, Босна и Херцеговина, България, Германия, Гърция, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Черна гора, Хърватия, а също председателят на Европейския съвет.

Процесът на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) е водещата политическа рамка за регионално сътрудничество и основната регионална платформа за европейска и евроатлантическа интеграция на Западните Балкани.

Тази инициатива е стартирана от България през 1996 и тази година Гърция е ротационен председател на ПСЮИЕ, допълват от Министерският съвет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments