Мъж свали 44 килограма и сподели един неочакван метод за отслабване

0

Жител на британския град Бирмингам, който успя да свали 44 килограма за седем месеца, сподели един неочакван метод за отслабване, който използва. Това  съобщава  Daily Mirror.

Въпреки че в младостта си 27-годишният Мат Пенцер не се оплаква от наднорменото тегло, след сватбата мъжът започнал да наддава бързо. Това се улеснило от факта, че той няма работа, а живее с тъща си, която го храни като за угояване. Всеки ден британецът поема от 3,5 до 4,5 хиляди килокалории и скоро започнал да тежи повече от 100 килограма. Той си спомня, че на първи януари 2020 г. погледнал висящия си корем и си помислил: „Не искам да остана така завинаги“.

След това Пенцер решава да промени диетата си. Започнал да яде по-малко хляб, отказал се от чипс, бисквитки и газирана напитка, а закуската му се състои от една ябълка и банан. Приложението MyFitnessPal помогнало да следи храненето. До март 2020 г. той свалил първите 12 килограма. За да отслабне допълнително, се изисква не само правилно хранене, но и физическа активност, а всички фитнес зали са затворени поради блокирането. Тогава Пенцер решил да тренира с помощта на играта Ring Fit Adventure за конзолата Nintendo Switch. Той проследява движенията на играча с помощта на специален контролер и може да се използва за физически упражнения.

Шест дни в седмицата мъжът играе Ring Fit Adventure по час всяка сутрин и до юли 2020 г. е отслабнал с 56 килограма. „Аз съм доказателство, че можете да отслабнете без скъпо членство за фитнес“, казва Пенцер. „Nintendo Switch е достатъчен.“ Той все още продължава да следи диетата си и не напълнява, но оттогава не се е докосвал до играта.

Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук