-0.3 C
София
събота, януари 28, 2023
НачалоНа фокусМъск нападна вербално Apple относно рекламната политика спрямо Twitter

Мъск нападна вербално Apple относно рекламната политика спрямо Twitter

Илон Мъск нападна вербално Apple, твърдейки, че технологичният гигант ограничава рекламирането в Twitter и заплашва да „оттегли“ платформата за социални медии от своя App Store, съобщава „Файненшъл таймс“.

В поредица от повече от дузина туитове в понеделник, фокусирани върху производителя на iPhone, Мъск написа, че „Apple преди всичко е спряла да рекламира в Twitter“, добавяйки: „Мразят ли свободата на словото в Америка ?“.

Мъск добави в друг туит: „Apple също заплаши да оттегли Twitter от своя App Store, но няма да ни каже защо“.

Милиардерът също така се включи в опасенията на критиците на Apple, че компанията не дава достатъчно информация защо определени приложения и съдържание са блокирани от App Store. Той публикува анкета до своите 119 милиона последователи в Twitter, питайки дали „Apple трябва да публикува всички цензурни действия, които е предприела, които засягат нейните клиенти“, питайки в друг туит: „Кой друг е цензурирал Apple?“.

В отговор на един разработчик, който каза, че е имало принуда да се премахне част от съдържанието, свързано с Covid-19, Мъск написа: „Тайно потискане на свободата на словото от Apple. На клиентите никога не е казано. Какво по дяволите става тук?“.

Тирадата срещу Apple идва в момент, когато нарастващ брой големи марки се изтеглиха тихомълком от платформата на социални медии, откакто Мъск сключи сделката за закупуването на Twitter за 44 милиарда долара. Изтеглянето на редица големи рекламодатели от Twitter е в резултат на опасения, че облекчаването на политиките за модериране на съдържанието в социалната интернет платформа ще доведе до разпространение на вредно съдържание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments